Psykoterapi i Lyngby
Hvad er det egentlig psykoterapi kan?
Når jeg taler med mennesker om psykoterapi, møder jeg ofte spørgsmålet:
Hvad er det egentlig, du laver?
Ja og hvad er det egentlig, jeg laver?
Og hvad kan du få ud af det?
Jeg har valgt at lægge ”Still Face” eksperimentet ud her, da det efter min mening siger så meget mere om, hvad du kan få ud af terapi, end ord kan udtrykke. Hvis det her sted i dig har været udfordret for meget eller for mange gange, har du brug for at få det healet igen.
I modsat fald kan du fx opleve symptomer så som stress, angst og depression.
Psykoterapi i praktisk
Kender du det?
TANKEMYLDER
Dit hovedet er ved at eksploderer. Tankerne står i kø og der er rent kaos. Uanset hvad du gør så vil de ikke falde til ro.
Det at bekymre sig er en naturlig del af os mennesker. Men af og til tager denne tendens en negativ drejning. Tankerne myldre rundt mellem hinanden. Resultatet er du fx har svært ved at koncentrerer dig, du kan ikke falde i søvn og du har svært at koncentrerer sig om andet.
Her er en af de månder jeg arbejder med denne udfordirng på.
Kort sagt ”blive den bedste udgave af dig”.
For at udvikle dig må du tage skridtet ud af din ”komfortzone. Psykoterapi kan hjælpe dig videre på en nænsom måde og i dit eget tempo.
Marianne Willamson beskriver det så smukt:
AT LEVE STORSLÅET
”Vores dybeste frygt er ikke, at vi er utilstrækkelige, vores dybeste frygt er, at vi er grænseløst magtfulde. Det er vores lys og ikke vores mørke, der allermest skræmmer os. Vi spørger os selv: ”Hvordan kan jeg være begavet, strålende, talentfuld og fabelagtig? Hvordan kan du i virkeligheden ikke være det? Du er barn af Gud. At du spiller lille, tjener ikke verden. Der er intet oplyst ved at krympe, at andre mennesker føler sig usikre i dit selskab. Det er meningen, at vi alle skal lyse, som børn gør. Vi blev født til at manifestere Guds kærlighed, som er inden i os. Den er ikke kun i nogle af os. Den er i alle. Og ved at lade vores eget lys skinne, giver vi ubevidst andre mennesker tilladelse til at gøre det samme. Når vi frigøres fra vores egen frygt, vil vores tilstedeværelse automatisk frigøre andre”.
Marianne Williamson 1993:167
(brugt af Nelson Mandela ved hans indsættelsestale i FN i 1994).
Ved at træde ind i dit lys, ind i din sårbarhed og åbner dermed op for et "rum" vi i offentligheden normalt ikke træder ind i. Ind i sårbarheden og autenticiteten. Det bliver så smukt.
Det rum tilstræber vi også i terapien og at finde i dig. At finde vejen hjem til dig selv.
Hvornår tager du det første skridt mod dit lys? Snart håber jeg!
Jeg ved du kan <3
Skriv gerne et par ord til mig, hvis du har brug for at “sige det højt” og holde dig selv fast på din beslutning. Du er også meget velkommen til at ringe til mig, for at få en afklarende samtale, hvis du er i tvivl om terapi er noget for dig.
Kærlig hilsen
Bente